lördag 7 december 2013

Skoj i Nya Zeeländska byar

En än gång är jag efter med att uppdatera vad som har hänt här på andra sidan jorden. Skyller på att internet är vääldigt långsamt på vissa ställen.

WESTPORT:
I tisdags begav vi oss till Westport. En stad som ska ha skapats av en massa irländare som sedan slutade i massa inavel. Innan vi kom fram till Westport besökte vi en fantastiskt fin sjö (Rotoiti) som var belägen mellan bergen. Där fick vi slappna av och fick äntligen sola lite igen. Tyvärr har vi båda börjar flå, det suger, jag ville bevisa att jag faktiskt kan bli brun, men icke.

I själva Westport, som var fruktansvärt litet och relativt obetydligt, gjorde vi inget speciellt. Vi lagade lite tacos, såg på Romeo och Julia (Leonardo DiCaprio <3) och drack lite öl.


LAKE MAHINAPUA:
På väg till vår nästa destination hamnade vi lite på avvägar ibland. Fick nämligen tre promenader. Var förvånansvärt varmt och det gjorde oss lite nervösa inför Franz Josef där vi väldigt gärna ville ha det bästa vädret som kan erbjudas (förklarar i nästa inlägg). Två av ställena vi fick spankulera runt var: Cape Foulwind och Punakaiki.

Hoppades innerligt på att denna by skulle vara lite större, men mer fel kunde man inte ha. Det var ingen by, det var en sjö med ett hostel några meter bort. Trots avsaknaden av civilisation hade vi rätt skoj. Vi träffade två svenska tjejer som var fantastiskt sköna. Det blev inte sämre när vi insåg att vi alla kunde "The Cup Song" (http://www.youtube.com/watch?v=cmSbXsFE3l8). När vi satt på gruset och hade skoj för oss själva började plötsligt folk samlas runt oss. En efter en började de sjunga med och helt plötsligt var det ett riktigt "movie moment", kul! Vårt moment avbröts av en kvinna som ropade att våra stekar var redo för att ätas. Efter maten var det dags för party, ett abc-party (all but clothes). Alexandra, en kanadensare och jag var inte så kreativa som alla de andra, vi snodde istället gamla kostymer som låg i containrar. En skön kväll var det, men vi kände att det var bästa att gå till sängs rätt tidigt så vi orkar med äventyren dagen efter.

Cape Foulwind:


Punakaiki:


Lake Mahinapua (suddiga bilder då det var mörkt och mina kamera suger):
Julgranen med alla hans klappar
Två svenskar som var seriösa med sina kreationer. Han till vänster föreställer Thor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar