lördag 7 december 2013

Äventyr bland is

I torsdags kom vi fram till Franz Josef, en stad där man kan hitta på massa dumheter! Vi hade bestämt oss för att göra en glaciär-klättring och ett 18 000 ft skydive. Problemet med detta var att man måste ha fint väder på båda, skydive är ju rätt självklart varför, men vi skulle åka helikopter till glaciären så regn var inte något positivt. Vi har haft fint väder varje dag i Nya Zeeland, men så fort vi kommer till Franz Josef dyker molnen upp. På grund av detta var vi tvungna att flytta glaciären till torsdagen istället för fredagen, detta var lite jobbigt då vi skulle göra fallskärmshoppet samma dag. Vi hade fortfarande hopp om att det skulle lösa sig. Glaciären var roligare än man kunde föreställa sig. Jag förväntade mig att det skulle vara väldigt anpassat efter klumpiga turister, men så enkelt var det inte. Det var riktigt trångt på vissa partier, så är man en vuxen man är det väääldigt svårt att tränga sig förbi, var tajt för mig och Alx. Vi hade även en galen guide (Phil) som livade upp stämningen ännu mer. Han smetade ut lera i ansiktet på oss och poserade glatt inför kameran. Han var en sådan människa som man undrade hur han är på krogen…

På grund av vädret blev det inget 18 000 ft skydive i Franz Josef. SK****T! Men vi har nya planer och  det ska ske, men inte här. Nu sitter vi i Wanaka och taggar inför Queenstown i morgon. Det var lite trubbel med Kiwi bussarna idag. Vi hade tydligen ingen plats på bussen från Franz Josef till Queenstown, så i morgon måste vi ta en vanlig buss. Det är inte idealiskt men ibland blir det väl så här. Hade blivit ett missförstånd helt enkelt. Busschauffören var uppriktigt ledsen och hjälpte oss så mycket han kunde.

Glad tjej som fick sitta fram i helikoptern
Phil
Alexandra fick hjälp med att knyta skorna

På sista kvällen i Franz Josef blev det än en gång party. Riktigt skoj som vanligt! Guiden Phil som vi hade funderat på hur han var på krogen, han var faktiskt där och galnare än någonsin. Han tog allas kinder och låtsades att han smörjde lera igen. Kul grabb.

Jag vet inte om det är Alex som drar sig till katterna eller katterna som drar sig till henne 

1 kommentar: