lördag 12 oktober 2013

Whitsunday sailing

Idag kom vi tillbaka från vår segling runt Whitsunday öarna. B-E-A-UTIFUL! 

DAG 1: När vi hade stigit ombord var det en genomgång om vad som kommer hända dessa två dagar. Sedan var det middag, den bestod av potatismos, fisk och sallad. Eftersom jag redan hade fått i mig ett glas vin så var mitt omdöme lite skevt, helt plötsligt hade jag ätit upp hela fisken. Det är vad vin gör med mig, inte likt mig. Resten av kvällen innehöll kakor, chips och socialisering med vår grupp.

DAG 2: Innehöll alla aktiviteter. Vi blev väckta halv 7 (vilket är sovmorgon för mig och Alx, när det kommer till utflykter) och frukosten var serverad. Det första att bocka av för dagen var den världskända stranden Whitehaven Beach. Det är inte ofta man är på en plats som ser bättre ut i verkligheten än vad den gör på vykort. Här stannade vi och chilla. Vi gick även upp till en utsiktsplats där man kunde få en perfekt bild över stranden. När vi väl var tillbaka på skeppet var lunchen serverad. När man hade ätit upp gick de flesta killarna ut på båten för att beundra den vackra utsikten. Tjejerna stannade inne vid matborden på grund av en ännu bättre utsikt. Personalen ombord var "easy on the eyes" och väldigt charmiga! De stod där och diskade, sjöng och dansade medan tjejerna satt och småfnissade (patetiskt). Det är ju även rätt varmt här i Australien så tröjor brukar vara rätt överskattade av australienska män. Efter lunchen skulle det snorklas. Tyvärr så var det inte lika fint som vårt förra besök i barriärrevet, men det är alltid lika kul att simma runt som en idiot och se fina fiskar. Middagen var ännu bättre andra dagen (spagetti och köttfärssås, yum). Vi drack inget på kvällen utan drog oss tillbaka lite och spelade några partier Yatzy!

DAG 3: Hemfärd. Vi fick oss lite frukost och sedan kunde man få snorkla och bada om man ville. Efter det var det bara att chilla medan skutan styrde mot hamnen igen. Hela utflykten var som sagt fantastisk. Fina miljöer och otrolig personal ;)

Nu väntar vi på bussen till Rainbow Beach där nästa utflykt sker. Vi fick även det farmjobbet som vi ville ha! Så livet är bra nu.

Alx är taggad!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar