onsdag 16 oktober 2013

Rainbow Beach

Hallå där!

I söndags var vi framme i en ny stad, eller stad vet jag inte om man kan kalla det. Rainbow Beach var målet denna gång. Ett samhälle med 999 invånare (enligt Wikipedia). Hostellet vi bor på är väldigt mysigt då det finns ett stort "vardagsrum". Man kan spela biljard, pingis, se på tv, spela Wii och dricka alkohol. Det finns även två katter till Alexandras stora förtjusning, och även två hundar så jag också kan vara nöjd. På kvällskvisten var det karaoke. Vi kan ju alla gissa vem som var stjärnan den kvällen!

Jag vet inte om jag har berättat historien om vår förföljare, holländaren Wietse! Så här går historien i alla fall: När vi skulle ta flyget från Alice Springs till Cairns mötte vi än kille i tullen. Han sa att han kände igen mitt ansikte från Sydney och undrade om vi hade varit där. Vi pratade lite och bestämde att hänga ihop en stund när vi kom till Carins. Han skulle till Jack's (hostel) och vi skulle till Woodduck. Vi trodde att det var det sista vi skulle se av honom, men det visade sig att något hade blivit fel i bokningen så vi var tvungna att hitta ett annat hostel för kvällen. Vi valde Jack's. På morgonen dagen efter träffade vi honom och vi tre tog en promenad runt i staden för att se oss omkring, men skiljdes sedan åt. Än en gång trodde vi att det var det sista vi skulle se av honom.

Ungefär en och en halv vecka senare när vi skulle ta Greyhound-bussen ner till Townsville, vem tror ni att vi ser på busshållplatsen? Som sedan sitter bakom oss på bussen och bjuder på kakor? Jo, vår käre holländare Wietse! Han går dock av några timmar tidigare i en annan stad. Nu kan vi ju aldrig ses igen. Australien är ju så stort.

Några dagar senare ligger vi och solar på en strand på Magnetic Island (nära Townsville). Finns hur många stränder som helst på ön, men vem tror ni vi hör ropa: "Hey, swedish girls!"? Jo, vår käre holländare Wietse!

Dagen efter skulle vi åka ner till Airlie Beach med ännu en Greyhound-buss. Gissa vem som återigen står vid busshållplatsen, och som sedan sitter framför oss och bjuder på gelemaskar? Vår käre holländare Wietse.

Några dagar efter Airlie Beach befinner vi oss på ett hostel i den pyttelilla staden Rainbow Beach. GISSA VEM ALEXANDRA SER I ETT HÖRN I VARDAGSRUMMET?! Vår käre holländare Wietse! Gissa vad han ska göra dagen efter det. Han ska till Fraser Island. Samma tur som vi ska på. Gissa vem som hamnar i vår grupp/bil, vår käre holländare Wietse. Börjar bli riktigt bra kompisar med honom nu. Kan bero på att han alltid har kakor och godis till oss, hehe.

Det var historien om Wietse. Hittills i alla fall. Vem vet var han dyker upp härnäst.

Här är lite bilder från söndagen:

Taco-Night!  
Dålig bild. Det ska föreställa Alexandra som sjunger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar