söndag 27 oktober 2013

Nu var man en wwoofer

I fredags kom vi äntligen till vår "farm". Vi bor mitt i en stad (20 000 invånare) som har McDonald's, Domino's och Subway. Hon vi bor hos är hur go som helst. Är nog den största hundälskaren jag någonsin mött. Hon heter Rosalind föresten.

Första dagen visade hon oss runt i huset och även vår caravan som vi ska bo i. Vi är så fruktansvärt nöjda med vår älskade caravan. Äntligen lite privatliv, man behöver inte slåss om eluttagen och stora sängar (kan hända att en hund smyger sig in under täcket). Vi åkte även till djurhemmet första dagen. Då fick vi leka med hundar (inte de med mest problem, utan socialiserade och ordentliga hundar). 

Andra dagen började vi gå igenom våra rutiner. Hur vi ska mata/leka med hennes egna hundar på morgonen (Boris och Boadie, våra små favoriter <3). Efter morgonrutinen skulle vi börja att packa alla saker som hon har i sitt garage. Ingen jobbigt arbete direkt! 

Idag skulle vi till djurhemmet efter lunch, så vi fick lite ledig tid på morgonen. Den tiden spenderade vi på stadens marknad. Mysig liten marknad med massor med hundar. Känns verkligen som en hundstad. När vi kom till djurhemmet var det samma procidur igen. Leka och gosa med hundarna, samt städa lite grann. Eftersom vi hade jobbat "så hårt" fick vi en flaska vin som belöning. Inte fel det. Ros lagar även väääldigt bra mat. Livet leker helt enkelt!

Här är lite bilder från de första dagarna i paradiset:

Vårt boende  
100 meter från huset låg det här

Boadie <3
Boris <3
Huset till vänster är Rosalinds hus 
Slitsamt arbete
Luna kommer springande
Luna
Nalah
Lite fladdermöss

torsdag 24 oktober 2013

The Koala Sanctuary

Hallå där!

Idag har varit en utomordentlig dag. Den började inte riktigt så bra, då busschauffören bestämde sig för att köra förbi oss. Inte ok. Vi var lite bittra, men vi kände att dagen kanske skulle bli bättre ändå. För idag var vi på The Koala Sanctuary! Där fick vi se alla möjliga sorters djur. Vi fick även hålla i ugglor och mata kängurur. Helt perfekt dag.

Vi har även fixat jobb ordentligt den här gången. I morgon bär det av till Rosalind och hennes två hundar. Där ska vi hjälpa till med huset och hundarna, samt ska vi vara volontärer på djurhemmet. Skoj skoj!

Här är lite bilder från dagen:

Alx är redo för ugglorna
Elaka fåglar som förstör påsar och skrämmer turister 
Biffig grabb 

tisdag 22 oktober 2013

Brisbane

Nu vart vi i Brisbane, resan går undan. Riktig härlig stad, påminner om Göteborg. Första dagen gick vi runt i staden och råkade hamna på museet. Det var ju gratis, och som vi alla vet gillar vi gratis. Till min förtvivlan hade de en dinosaurie-avdelning men som inte var invigd än. Det är alltid så! Det var det på Universeum förra vintern med. Påhitt! Efter museet gick vi till de lite större shoppinggatorna. Tyvärr så var det väldigt bra butiker, med väldigt fina kläder. Det råkade bli lite shopping...

Min mobil var död under dagen o Alx är trött på att ta kort hela tiden, så jag fick leka fotograf med hennes feta kamera:

Bilbo Baggins lilla håla
Så typiskt
Bara lite rädd 
Det var längesedan nu