fredag 29 november 2013

Nya Zeeland

Då var Australien-resan över och vårt nya äventyr börjar! Flyget tog 3 timmar, inte så farligt när de har en hel hög med nya filmer man kan fördriva tiden med. Vi hade bestämt oss för att strunta i att boka ett hostel natten då vi kom fram (kom fram klockan 1), så vi gjorde oss bekväma på flygplatsen. Vi sov ju en bra stund på Beijings flygplats, då kan det ju inte vara så svårt att sova här eller? Jo, det kan man säga att det var! Vakter kom och väckte oss hela tiden då man inte fick ligga ner, bara sitta upp. Så när vi väl kom fram till hostelet var vi lagom trötta, sov hela långa dagen faktiskt. Undra hur det ska bli på vår resa hem som tar 39 timmar!

Själva Christchurch var inte riktigt som jag tänkt mig. Det var tydligen en stor jordbävning här 2011, och staden har inte riktigt kommit på fötter än. Mängder av byggnader är raserade, det är staket överallt, och gatorna är folktomma. Trots detta så finns det vissa fina ställen i staden, så som den botaniska trädgården som vi gick runt i idag.

I morgon bär det av till Kaikoura och efter det är allt huller om buller. Länkar till Alxs blogg där ni kan läsa om våra tankar och problem angående Kiwi Experience: http://annandelavjorden.blogspot.co.nz/2013/11/ett-christchurch-i-ruiner.html

Här är lite bilder från idag:

Lyxigaste köket någonsin! 

Tillbaka i Sydney

Jag vet att det längesedan som jag blogga, men vårt wifi var begränsat i Sydney (vi kom fram dit i lördags) så jag prioriterade facebook och massor med djurbilder på instagram istället.

Jag sammanfattar det vi gjorde i Sydney kort och enkelt, inte i kronologisk ordning:
  • Var på museum och såg dinosaurier.
  • Vandrade runt i staden en hel del.
  • Åt supergod thaimat som smakade lite som hemma.
  • Gick på bio (Hunger Games: Catching Fire, mycket bra film).
  • Besökte Svenska Kyrkan som hade ett café. Där träffade vi en tjej, Annika, som vi tjatade med i 4 timmar.
  • Åkte till Manly Beach.
  • Gick till ännu ett svenskt café, denna gången i Manly. Åt massa köttbullar och kladdkaka!
  • Parta uppe på hostelets tak med en britt, korean, holländare och perser.  
På bussen till Sydney
Vårt vackra rum 
Känns fel när de julpyntar o det är nästan 30 grader ute

Redo för thaimat!
De överdriver inte med sina köpcenter i alla fall. Gick seriöst vilse i ett, som sedan visade sig vara tre olika 
Sååå lycklig
Jepp, det är han!
Där du pappa! Vi fick vår julmust trots allt

torsdag 21 november 2013

Byron Bay

Idag bär det av till Sydney igen. Vi har spenderat två nätter här i Byron Bay och det har varit en go stad. Vårt hostel har nog varit det bästa hittills. Det är som en liten lägenhet som man delar med 8 personer och 4 i var sitt rum. Vi har eget badrum, kök och tv, så vi har spenderat våra kvällar framför den. 

När vi väl har varit ute har vi varit vid stranden( ännu en löjligt vacker en), gått runt i staden och promenerat upp till stadens kända fyr. Själva staden är väldigt hippie. Många springer runt barfota med sina slitna kläder och blir höga på både livet och andra saker. Känner mig inte riktigt bekväm i den här staden, de har varken McDonald's eller Hungry Jacks! 

Jaja, här kommer bilder från Byron Bay: 

Hittade den här lilla rackaren